12 Ağustos 2011 Cuma

Online Alışveriş


Online alışveriş, bir mal veya hizmeti internetten satma veya satın alma sürecidir.
Peki ama neden?
İnsanların, zamanı satın alabilmeleri söz konusu mudur?  İhtiyaç duyulan bir çok ürünü ya da hizmeti satın alabiliriz ama zamanı alamıyoruz. Hayat şartları, insanoğlunu ayakta kalabilmek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çok tempolu bir çalışma sürecine almıştır. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmak ve kazanmak zorundalar, diğer yandan ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kendilerine kalan zaman ise çok kısıtlı.

İşverenseniz, çalışanlarınızın zamanını satın alabiliyorsunuz. ama çalışansanız kendi zamanınızı satın alamıyorsunuz. Bazen ihtiyaçlarımızı karşılamak günümüz şartlarında; saatler süren trafik, onlarca kişinin kuyrukta olduğu otobüs durakları, market kasalarındaki bekleyişler, hayatı çekilmez kılıyor.

İşte o noktada world wide web kurtarıcısı oluyor birçok kişinin.

Kitap, giysi, gıda, ev aletleri, oyuncak, donanım, yazılım, sağlık sigortası,..... ihtiyacınız her ne ise onlarca marka ve modelde bulabiliyorsunuz. Alışveriş merkezine git, onlarca mağaza gez, aradığın ürünü sonuncusunda bul, almak için ise kuyrukta bekle.

e-ticaret işte bütün bu prosesleri atlatabiliyor.

Bazı durumlarda, insanlar direk mağazaya giderek almayı tercih edebiliyorlar ama öyle olsa bile, onun arka planında eminim online mağazaları gezip ürünü tespit ettikten sonra direk mağazaya yönlenenlerde çok oluyordur.

İnternetten alışveriş yöntemlerini, ister kullanın, ister kullanmayın, şu var ki! internetten istediğiniz ürünü bulup yerinde almanızı sağlayan ve zamandan kazanmanızı sağlayanda yine busistemin bir parçasıdır.

İyi bir internet mağazaları müşterisiyim ve bugüne kadar hiç memnuniyetsizlik yaşamadım.
e-müşterilere selam olsun :))))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacaktır.
Sevgiler
Nana