3 Mart 2012 Cumartesi

Çağan 2 Yaşında, HaPPy BirtHDaY



20 Şubat'ta da oğlumun 2. yaş gününü kutladık, bizimle birlikte olan herkese ayrıca teşekkür ederim.


Her iki pastasınıda yapan Pilita Pastanesinin pasta ustası Ali amcamıza'da ayrıca teşekkür ederiz.

6 yorum:

  1. mutlu yaşlar çağana
    pastasıda çok güzel olmuş yanındaki bebekte çok tatlı maşallah.allah uzun ömür versin ikisine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Eda,
      Yanında ki prenses oğlumun arkadaşı, kardeşi, dostu Selinsu, 3. pasta'da öğrendiler muma üflemeyi ama hala başarılı olamıyorlar.

      Sil
  2. blogunuz çok başarılı yemek terifleri eklemeniz çok güzel olmuş.
    ikiside cin gibiler hemen öğrenirler maşallah onlara.merak ettiğim çocuklara pastadan verdiniz mi? önceki yazılarda zararlılar içine giriyor bizde mayısta 1 olucaz ben ilk pastasından yesin istiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Eda,
      İltifatların için çok teşekkürederim.
      Pastaları, yapan pasta ustası eşimin kuzeniydi, biri meyvalı diğeri çikolatalı iki pasta yaptı ve çok başarılıydı. Tabiki bu pastaların içinde gıda boyaları şeker hamurları ve kremalar vardı fakat bunu senede 1-2 kere tadımlık tüketmeleri kaçınılmaz. Çocuklar her ikisininde tadına baktı ama ne kadar yediler diye sorarsan, tatlı kaşığıyla en fazla 3-5 kaşıktır, Çağan'ın yediği, Selin daha da az yedi çünkü onların karnını pastadan önce doyurmuştuk.
      Benim diğer yazıda asıl anlatmak istediğim günlük beslenmelerinde yaptığımız çorba hazır olmamalı, yada makarnalara hazır kremalarla sos yapılmaması, konserve sebze ve bakliyatlarla yapılan yemeklerden kaçınılması, market raflarından alınan reçeller, pekmezlerden kaçınılması, hazır köfte baharatı yerine kendi hazırladıklarımızın kullanılması.
      Ben oğluma yaz ayında domateslerden konserve yaptım, bir tanıdığım aracılığıyla köyünde hazırlanmış, kurutulmuş patlıcan ve biberler, salça, pekmez ve bulgur temin ettim, annem tarhana yaptı, yaz meyvalarından reçeller hazırladık, kış geldi ve rahatız, önümüzdeki yaz daha büyük hazırlıklar yapacağım, çünkü oğluş büyüyor.
      Çağan 1. yaş pastasınında tadına baktı. Bence bebeğine verebilirsin. Çünkü günlük beslenmesine dahil olan bir alışkanlık değil.

      Sil
  3. çok teşekkür ederim zevkle takipteyim

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacaktır.
Sevgiler
Nana