11 Mart 2012 Pazar

Balık Çorbası

Malzemeler:
  • Bir dilim somon, ya da isteğe göre başak bir yağlı deniz balığı,
  • 3-4 bardak su,
  • tereyağı
  • 2 kaşık un
  • patates
  • havuç
  • soğan
  • 2 diş sarmısak
  • dereotu
  • tuz ve karabiber
Bir dilim somon'u tuzladıktan sonra fırçayla yağlanmış tavada biraz kızartıyoruz, ardından küçük bir tencereye alıp 3-4 bardak kadar su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içinden somonumuzu dikkatlice alıyoruz ve bir tabağın içinde kemiklerinden ayırıp parçalıyoruz, bu kaynatma işleminin asıl amacı balığın kemiğindeki faydalı maddelerin suya geçmesini sağlamaktı, çünkü suyu da kullanacağız. Bir başka tencerenin içinde tereyağ ve unu kavuruyoruz, rengi değişince üzerine balığı haşladığımız suyu yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz ardından 1 diş sarmısakğı rendeliyoruz, doğranmış bir soğanı da ekliyoruz, doğranmış patates ve havuçlarıda ekliyoruz, kaynamaya başlayınca balıkları ve dereotu ve bir tutam karabiberide ekleyip 5 dk daha pişiriyoruz.

Bebeğinizin yeme alışkanlığına göre robottan çekme işlemi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacaktır.
Sevgiler
Nana