7 Kasım 2013 Perşembe

Market Alışverişi Oyunu

Bu oyunu oynayabilmek için öncelikle hazırlık yapmak gerekli, Evde oyuncak bir market arabanız vardır, yoksa da yerine kullanılacak başka bir materyal bulabilirsiniz. Önemli olan çocuğunuzun rahat taşıyabileceği mümkünse tekerlekli bir nesne, oyuncak kamyon kullanıyoruz biz bazen.

İlk aşama alışveriş listelerinin hazırlanması; 2-4 yaş aralığındaki çocuklarla bu oyunu oynayacağımız için mümkünse gerçek resimlerin fotoğraflarını kullanarak alışveriş listeleri hazırlayacağız. Bu listeleri kategorilere ve zorluk seviyelerine göre sınıflandırabiliriz.

İlk aşama da basitten zora doğru listeler 3 resimden 7 resime kadar hazırlanacak.
Ayrıca bir 3-4 ve 5 resim içeren listeler belirli kategorilerde hazırlanacak, mesela bir liste de sadece meyveler, diğerinde süt ürünleri, diğerinde deterjanlar gibi. Günümüzde marketler çok çeşitli ürünlere kolayca ulaşmamızı sağladığı için marketten alınabilecek herşeyi kategorilere ayırarak listeler hazırlayabilirsiniz. Bunun için sizlerle hazırladığım şablonları paylaşacağım. Örnek olması açısından faydalı olacaktır.
6-7 resimli listelerde ise belirli kategorilerde hazırladıklarımızın yanı sıra karışık listelerde hazırlayabiliriz. Önemli olan çocuğun gördüğü ve tanıyabileceği nesneleri koymak.

Sonrasında ise ilk denemelerde rol model olmak çok önemli! ama annesiyle markete giden çocuk çok çabuk bu oyunu kavrayacaktır. Belki! siz ona portakalı buzdolabında bulabileceğini söyleyerek ipucu verebilirsiniz.

Örnek Alışveriş listeleri;
3 'lü Listeler;
  • Muz, Portakal ve Elma
  • Domates, Salatalık, Havuç
  • Tuvalet Kağıdı, Peçete, Islak Mendil
  • Et, Balık, Tavuk
  • Salça, Konserve Bezelye, Mayonez
  • El sabunu, Şampuan, Diş Macunu
Bu listelerden istediğiniz kadar 3-4-5-6-7 li setler halinde hazırlayıp oynayabilirsiniz. Oyunu zorlaştırmak için karışık listeler yapabilirsiniz.

6'lı Liste;
  • Kiwi, Nar, Greyfurt, Mandalina, Hurma, Ananas
6'lı Karışık Liste;
  • Patlıcan, Süt, Yumurta, Ekmek, Çorap, Makarna

Alışveriş yapmayı öğreniyorum oyunu, çocuğunuzun yiyecek gruplarını öğrenmesine, hafıza ve sosyal becerilerinin gelişmesine yardımcı olur.
Öğrenme İpucu: Çocuğunuzla alışveriş hakkında sohbe edin. Ona süpermarkete götürerek nasıl alışveriş yapılacağını gösterebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacaktır.
Sevgiler
Nana