26 Eylül 2012 Çarşamba

Son Zamanlardaki Oyunlarımız

Bu aralar çalıştığımız konular;
  • Büyük - Küçük,
  • Uzun - Kısa,
  • Altında - Üstünde.

  •  
  1. Bunlar için çeşitli materyaller hazırladım, web'den bulduğum resimlerin büyük ve küçük boyutlarda olanlarını kartonlara bastırıp çalışmalar yapıyoruz. Mesela aynı elma resminin büyük ve küçüğü gibi.
  2. Uzun ve kısa içinde; her türlü nesnenin aynısının uzun ve kısasını kullanıyoruz. Plastik su şişelerinin 0,5lt  ve 1,5 lt olanlarını yan yana koyup kıyaslama yapmak gibi. Bu çalışma için birde montesori çubuklarından yaptık oğlumla. Koçtaş tan aldığımız çubukları 10cm den başlayıp 10cm farklarla 100 cm ye kadar 10 tane çubuk kestik. Daha sonra onları Kırmızı ve Mavi sprey boyalarla boyadık. Çubuklar arasında kıyaslamalar yaparak uzunluk çalışıyoruz.
  3. Altında - Üstünde çalışmak çok kolay, mesela birer oyuncak araba alıyoruz, oğlumla ellerimize, başlıyoruz düt düüüt sürmeye, sandalyenin altından, koltuğun üstünden, diyerek dolaşıyoruz. Sonra hadi çağan sen sehbanın altına parket arabanı, tamaam. Hadi annenin arabasınıda al üstüne parket, tamaaam.

    Benzer başka oyunlar sizde kendiniz de geliştirebilirsiniz.

    Sevgiler
    Nana

 
 
 

2 yorum:

  1. Sen Süper Annesin :)
    nasıl güzel bir enerjidir, eğlenmedir,eğitmedir, öğretmedir bu. Kirlendi, dağıldı, taşdı, döküldüye takılmadan bir insan ancak bu kadar özgür olabilir, özgürleştirebilir etrafındakileri.Tebrik ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Çok teşekkür ederim Serap, beni utandırdın.
      Yorumun üzere yazdığım post'un linki aşağıda.
      Sevgilerimle,
      Nana

      http://nanavecaganpasa.blogspot.com/2012/09/ozgur-olmaya-calsmak-ya-da.html

      Sil

Yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacaktır.
Sevgiler
Nana