17 Nisan 2012 Salı

16 Nisan Pazartesi Aktivitelerimiz

Oğlumu almaya gittiğimde, çok mutluydu. Zeynep öğretmen bir elinin üstüne yıldız yapmış, diğerinin üzerinede bir kalp çizip okların uçlarına Ç ve Z yazmış. Bana onları gösterdi, ardından Kidsgarden'ın minnak bahçesine daldı oğluş, ordaki oyun evine bayılıyor, pencerelerini kapısını açmak kapatmak keyif veriyor, biraz salıncakta sallanmak, arkadaşlarımızın anneleri ile sohbet derken zaman geçti. Sohbet esnasında arkadaşımız Öge'ninde, Çağan gibi Yavru Hamsi ;)) yani Laz olduğunu öğrendik. Hoş zaman geçirdikten sonra evimize geldik. 

Üstümüzü değiştirdik, elimizi yüzümüzü yıkadık ve yaşasın yemek yemek. Özenerek etin en yumuşak yerinden minnak minnak kesip iyi pişmiş bir pırasa yapmıştım önceki akşam, her zaman yemeklerini önüne koyuyorum ve hangisini istediğini soruyorum. Dün akşam yemek yerken pırasayı bir kere bile göstermedi, arada farketmeden ağzına koysamda bu durumdan mutlu olmayıp her seferinde üstüne yoğurt yemek istedi. 

Yemek faslından sonra mutfağımızı toplayıp, oyuncaklarımızın arasından iç içe geçmeli tüm kutularımızı seçtik ve ayrı bir grup yaptık onlardan. Çünkü bir bütün hafta onlarla oynayacağız. Yuvarlak geçmeli kaplar, küp geçmeli kaplar, iç içe geçip kapanan matruşka kapları, iç içe geçen kulplu kaplar. Koca bir oyuncak kutusundan onları seçmek ortalığı epeyce dağıtmamıza neden oldu. Tabi kuzucuğun en keyif aldığı anları yaşadık.
                     
Bir çantaya doldurduğumuz oyuncakları Çağan sürükleyerek odasından, oyun odamıza taşıdı. Bu arada oğluş doğdukatan sonra bizim günlük hayatımızı sürdürdüğümüz  küçük oda oyun odası sıfatını kazandı. 

Önce iç içe geçen yuvarlak kutularımızla oynadık. 
Üç tane kutu ile başladık, en küçüğünü alıp bir büyüğüne sonra daha büyüğüne. Her başarılı geçişin ardından Çağan'la göz teması kurarak, onu alkışlayıp harika olduğunu söyledim ve bir kutu daha ekledik. Bu aktiviteden inanılmaz keyif aldı. Bir süre sonra kutuları toplayıp onlara bye bye yapıp kaldırdık.

Sırada boyama aktivitemiz vardı. Oğlumla odasına gidip, daha önce onun için hazırladığım, Nana ve Çağan'ın Boyama Kitabı'ndan, ki! o aslında bir dosya, Çağan'ın boyamak istediği resmi seçtik. Oğlum'un Zeynep öğretmenin eline yaptığı yıldız'dan etkilendiğini düşündüm. Çünkü resimler arasından yıldız şeklini seçti. Sonra parmak boyalar arasından da mavi'yi aldı. Aslında bugün kırmızı ile çalışmayı planlamıştım ama Çağan mavi'yi seçince itirazda etmedim. Oyun odamıza gidip aktivite önlüğümüzü giydik, yere oturup masamızı, resim kağıdımızı ve boyamızı yerleştirdik, ve işte muhteşem geçen bir akşamın fotoğrafları.








Çok yorulmuş ve susamış kuzu

Veee tadaaaa şahaserimiz buzdolabındaki yerini aldı. 
Yanda görünen ponponuda hafta sonu yapmıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacaktır.
Sevgiler
Nana