10 Nisan 2012 Salı

Çağan'ın Kuş Merakı

Oğluma geçen yaz oyuncakçıdan bir papağan almıştık, kafesin içinde ve sese karşı duyarlı, her el çırpışımızda yeni bir cümle ifade etmeye başlıyor. (Söylediği birçok şeyden hoşlanmasamda, işimi kolaylaştırdığı için vazgeçemedim) Papağan bizim mutfak oyuncağımız haline geldi, uygun bir yere kafesini astık ve sayesinde  uzunca bir süre oğluşa güzel güzel yemek yedirdim. Sonra Papağan fayda etmez oldu uzun geçen karlı günlerde, aç kalan kuşlar için, mutfak camının kenarına ekmek koymaya başladık. Oğluş camönü kuşlarımız sayesinde de güzel yemekler yedi. 

Volkan dayısıyla İlknur teyzesinin kuşları Berduş'a olan aşkı ise bambaşka. Kafesten içeri parmaklarını sokuyor ve Berduş'un onu gagalaması çok hoşuna gidiyor kahkahalara boğuluyor. Dışarı çıkarmamızı istiyor, Berduş'un odada uçması, birilerinin kafasına konması inanılmaz keyif veriyor kuzuma. Geçenlerde Berduşla başbaşa odada kalmışlar, içeri girdiğimde kuş helak olmuştu. Kafesi evirmiş çevirmiş, suyunu yemini herşeyini dökmüş. Neden? Berduşu çıkarmak için, zavallım Çağan'ı görünce korkuyor. Oğlumun kuş sevgisi Berduş'u hırpalıyor.

Hal böyle olunca bizde oyunlarımızın içine kuşlarıda koyuyoruz. Şimdi paylaşacağım oyunu sizlerde çocuklarınızla evinizde uygulayabilirsiniz.



Çocuğunuzun'da yardımını isteyerek, kendi elinizi çizin,  renkli kağıtlardan yaptığınız, şekilli minnak kağıtların arkasına, çocuğunuzun prit sürmesine ve onun yapıştırmasına yardım edin. Kuşun ayrıntılarını çizin, mümkünse bir kumaş, değilse kağıt yardımıyla kuşun gerdanına saçaklar yapın. Bu anne kuş oldu, ikinci stepte çocuğunuzun elini çizin ve minnak bir kuş yapın, ona yavru kuş olsun. Bu iki uygulama ile Anne-Çocuk, Büyük-Küçük kavramlarını çalışabilirsiniz. Ayrıca, kuş hikayeleri anlatırken sizlere yardımcı olacak bu uygulamalar.

Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa zamanda yayınlanacaktır.
Sevgiler
Nana